back

Збори активу Ріпкинського району

19-06-2012 | 19:29

Заключною частиною виїзного дня-приймальні стали збори активу Ріпкинського району, які провів голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко. Участь у зборах взяли головний консультант-інспектор Головного управління з питань регіональної та кадрової політики Адміністрації Президента України Олег Шепетін, перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець, заступники голови облдержадміністрації Віктор Геращенко та Віктор Тканко; голова Ріпкинської районної державної адміністрації Петро Головач та голова районної ради Віктор Бугай, начальники структурних підрозділів облдержадміністрації, окремих обласних управлінь, установ та організацій; керівники підприємств, установ та організацій району; сільські та селищні голови, представники громадськості.

Відкриваючи збори активу, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко визначив метою заходу налагодження відвертого діалогу між владою і людьми, вивчення їх життєвих потреб, допомогу у вирішенні щоденних проблем.

«На сьогоднішній день влада визначила відповідальне завдання – модернізувати країну, зробити її сучасною, конкурентноздатною і динамічною. Програма економічних реформ на 2010-2014 роки, ініційована Президентом України Віктором Януковичем, «Заможне суспільство, конкурентноздатна економіка, ефективна держава» дає чіткі відповіді, як це завдання виконати.

В її основу закладено як успішний розвиток регіонів, так і стабільний соціально-економічний розвиток країни в цілому.

Напрацювання двох останніх років у напрямку реформування усіх галузей економіки, формування професійної та ефективної системи державного управління, підвищення ефективності та стабільності соціального захисту дало можливість для підвищення соціальних стандартів, для надання конкретної допомоги нашим людям.

Нові соціальні ініціативи, проголошені Президентом України – це своєчасний та чіткий сигнал про те, що реформи дають практичний результат», - зауважив керівник області.

За його словами, покращення стандартів життя громадян, їх добробуту та рівня соціального захисту є важливою та постійною складовою діяльності влади всіх рівнів. Контроль за виконанням програми соціальних ініціатив у регіонах є одним із найважливіших завдань місцевої влади, про що Глава держави сказав під час останньої зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій, яка відбулася 13 червня цього року.

Основні досягнення і проблеми соціально-економічного розвитку Ріпкинського району проаналізували начальники окремих обласних управлінь.

Як відзначив голова облдержадміністрації, в цілому по окремих напрямках роботи досягнуто певних позитивних тенденцій, але існує низка проблем, які потребують негайного вирішення органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівниками господарюючих суб‘єктів району.

«Аналіз найгостріших проблем району спонукає до визначення та вжиття першочергових дій, спрямованих на поліпшення соціально-економічної ситуації, забезпечення належного рівня життя людини, створення необхідних умов щодо її соціального захисту», - підкреслив очільник області.

Він наголосив: реалізація поставлених завдань неможлива без відновлення повноцінної діяльності підприємств, проведення ефективної політики енергозбереження, підвищення конкурентоспроможності виробництва, активізації роботи у напрямку технологічного та інноваційного оновлення виробництв.

Необхідно відпрацювати заходи, спрямовані на інтенсифікацію розвитку сільського господарства, збільшення обсягів виробництва продукції, у першу чергу тваринництва, які повинні знайти своє відображення у середньостроковій перспективі.

З метою недопущення необґрунтованого зростання цін на соціально значущі продукти харчування на місцях необхідно продовжити роботу з виробниками, оптовими постачальниками та підприємствами роздрібної торгівлі щодо укладання меморандумів порозуміння між райдержадміністрацією, виробниками продовольчих товарів, суб’єктами оптової та роздрібної торгівлі адміністративних територій.

«Сподіваюсь, що ці напрямки роботи, стануть пріоритетними у подальшій роботі кожного керівника, який присутній у цьому залі. Свою роботу ми маємо будувати відкрито, постійно інформувати населення про заходи, що вживаються, для поліпшення ситуації на підвідомчих територіях.

Пам’ятайте, що люди чекають від нас, влади, конкретних позитивних зрушень, які призведуть до поліпшення рівня їх життя», - наголосив Володимир Хоменко.

Всі зауваження та недоліки, які були підняті як на зборах активу так і під час спілкування із жителями району, будуть відображені в дорученні голови облдержадміністрації, контроль за виконанням якого буде покладено на першого заступника голови облдержадміністрації Станіслава Прокопенка.

Прес-служба облдержадміністрації