back

Увага! На Чернігівщині очікується погіршення погодних умов

16-03-2018 | 17:20

За даними Укргідрометцентру, внаслідок впливу двох активних південно-західних циклонів 17 березня на Чернігівщині очікуються складні погодні умови: сніг та хуртовини (приріст снігового покриву 15-20 см), посилення північно-східного вітру до 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця, зниження температури вночі та вдень до 4-10 градусів морозу. 

Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, ускладнення роботи електричних мереж, комунального господарства.

До уваги водіїв! Погіршення дорожніх умов вимагає бути уважнішими на дорозі, обмежити швидкісний режим, дотримуватися безпечної дистанції та інтервалу руху, правил маневрування, аби уникнути втрати керованості і небезпечного збільшення гальмівного шляху. Також слід утриматися від поїздок за умов засніженості автодоріг та ожеледиці.

Водіям автобусів перед виїздом на маршрут потрібно уточнювати у районних автостанцій та дорожніх організацій стан проїзду на автодорогах. 

Власникам великогабаритних транспортних засобів варто обладнати автомобілі цепами проти ковзання, мати троси буксирування та лопати.

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на автомобільних дорогах області цілодобово працює «гаряча лінія» за телефонами: (0462) 66-18-93, (095) 27-143-74.

 

Департамент інформаційної діяльності
 та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
за інформацією Управління Державної служби України

з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області