back

Медичні послуги мають бути якісними та надаватися в комфортних умовах

14-03-2018 | 10:00

Днями голова облдержадміністрації Валерій Куліч  з робочим візитом відвідав КЛПЗ «Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер».

Очільник області поспілкувався з колективом закладу та оглянув нещодавно відремонтований господарсько-побутовий корпус. Реконструкція зазначеного приміщення здійснювалася у 2016-2017 роках за кошти Державного фонду регіонального розвитку – майже 6,7 мільйона гривень та співфінансування з обласного бюджету – 802,631тисячі гривень.

Окрім цього, з обласної скарбниці профінансували  капітальні ремонти дахів господарсько-побутового корпусу  та лікувального № 1  (241 та 692,5 тисячі гривень відповідно), а також  проведений капітальний ремонт водовідведення від лікувального корпусу № 1 на загальну суму 195 тисяч гривень.  Це дозволило унеможливити потрапляння дощових вод під фундамент та уникнути подальшого руху ґрунтів.

Говорили і про подальшу реновацію головного лікувального корпусу. Цьогоріч тут планують замінити вікна та двері  (ДФРР та обласний бюджет — 7,3 мільйона гривень).

Того ж дня Валерій Куліч відвідав ще один потужний медичний заклад — Чернігівський обласний онкологічний диспансер. Там продовжується підготовка до початку роботи лінійного прискорювача. Уже встановлено додаткове обладнання — комп’ютерний томограф.

Запустити установку планують у квітні.

Читати також: Для онкодиспансеру придбали комп'ютерний томограф

Довідково. З різних джерел фінансування на покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я області минулоріч використано 257,5 мільйона гривень. Три мільйони гривень витратили на придбання службового житла для 14 медичних працівників в районах.

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації