back

У Чернігові вшанували пам’ять Великого Кобзаря

09-03-2018 | 14:05

Чернігівщина разом із усією Україною та світовою спільнотою 9 березня відзначила 204-ту річницю від Дня народження великого сина українського народу, геніального поета і художника, мислителя, світоча української нації Тараса Шевченка.

Віддати данину шани і поваги Великому Кобзарю біля його пам’ятника у Чернігові забралися представники органів влади та громадськість. До пам’ятного заходу долучилися заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, голова обласної ради Ігор Вдовенко та його перший заступник Валентин Мельничук, заступник Чернігівського міського голови – керуючий справами виконкому Сергій Фесенко.

Учасники зібрання згадали творчість та життя видатного українського поета і митця, які є маркером української ідентичності, найяскравішим виразником любові та відданості Батьківщині, символом одвічних прагнень українського народу до волі, незалежності та щасливого життя.

У виконанні акторів обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Шевченка та Молодіжного театру прозвучали вірші Великого Кобзаря. Творчі колективи обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм виконали музичні твори на слова Тараса Шевченка.

Вже другий рік поспіль за ініціативою громадських організацій «Батьківщина Молода» та «Ukrainians» до дня народження Тараса Шевченка проходить міжнародний флешмоб «GlobalShevchenko», щоб вшанувати пам’ять Великого Кобзаря та показати пам’ятники, встановлені на його честь в Україні та по всьому світу.

Тож усі присутні приєдналися до патріотичної акції та прочитали вірш «Чи ми ще зійдемося знову» (з циклу «В казематі») та поклали квіти до пам’ятника Тараса Шевченка.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
з використанням матеріалів Чернігівської обласної ради