back

Турбота про дітей серед пріоритетів влади

07-03-2018 | 11:41

Понад 22,5 тисячі дітей виховується у багатодітних родинах Чернігівщини. У 2017 році право на користування пільгами отримали 853 багатодітні сім’ї. Зокрема щодо оплати житлово-комунальних послуг, на придбання твердого палива та скрапленого газу,  позачергове встановлення квартирних телефонів та знижку абонентної плати за його користування.

74 багатодітним родинам за кошт обласного бюджету надано предмети побуту: холодильники, пральні машини, ліжка.

Читати також: Ще три багатодітні родини отримали подарунки

За материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку 23 жінкам області присвоєно почесне звання України «Мати-героїня».

Піклуються в області і про тих, про кого забули рідні батьки. Зокрема місцева влада забезпечила 13 осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, житлом, ще трьом допомогли з ремонтом. За рахунок субвенції з державного бюджету придбано 5 житлових приміщень, що дозволить забезпечити соціальним житлом ще 13 таких осіб.

Читати також: Діти-сироти отримали житло в Чернігові

Створено три нові дитячі будинки сімейного типу, а їх загальна кількість зросла до 27. Також створено 14 прийомних сімей. До цих форм сімейного виховання влаштовано 56 дітей, загальне число вихованців у них збільшилось до 495 осіб.

Читати також: Пріоритетність — якісні послуги дітям та сім’ям

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації