back

У населених пунктах Чернігівщини планують виробляти енергію з альтернативних джерел

06-03-2018 | 15:30

Детальний план території близько двох гектарів у центрі села Малинівка Чернігівського району (Терехівська сільська рада) для зміни цільового призначення рекомендуватиме до затвердження обласна архітектурно-містобудівна рада. Її чергове засідання провів сьогодні, 6 березня, начальник Управління містобудування та архітектури ОДА Олександр Дмитрюк.

У зазначеному населеному пункті планується встановити п’ять тисяч сонячних панелей. Вироблена електроенергія йтиме в загальну систему на продаж.

Схвальне рішення отримали ще два детальні плани територій. Перший — по реконструкції очисних споруд обласного протитуберкульозного диспансеру, другий — з метою будівництва цеху для вирощування саджанців горіхів за межами села Озеряни Бобровицького району.

Розглянули фахівці і детальний план території земельної ділянки, що розташована за межами населених пунктів Малолиственської сільської ради Ріпкинського району. Тут планується розміщення біоенергетичного комплексу з виробництва електроенергії потужністю 2,4 МВт та тваринницького комплексу для розведення великої рогатої худоби. Проте, план не отримав підтримки — проектну документацію залишити на доопрацювання, аби привести її у відповідність.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації