back

Рейдерського захоплення нема, та ситуацію пильнуватимуть надалі

06-03-2018 | 08:50

Такого висновку члени оперативного штабу з питань захисту прав землевласників та представників аграрного бізнесу дійшли вчора під час розгляду питання щодо ТОВ «Плиски-Агро» (Борзнянський район).

Нагадаємо, нещодавно керівництво зазначеного товариства звернулося до заступника голови обласної ради Арсена Дідура з проханням допомогти уникнути рейдерського захоплення агропідприємства. На переконання заявників, у певної групи осіб є намір спровокувати конфлікт між орендарями та пайовиками, аби дискредитувати ТОВ «Плиски-Агро».

На початку засідання всі члени штабу висловилися за відсторонення політичного аспекту питання і його розгляд суто в правовому полі. Після заслуховування всіх сторін конфлікту з’ясувалося, що фактичних проявів рейдерства не зафіксовано. Однак, на переконання деяких учасників засідання, підприємство таки має бути насторожі.

Сергій Сергієнко, заступник голови облдержадміністрації: У  цій ситуації є наше спільне досягнення (ред. обласної влади та бізнесу) — це збільшення орендної ставки за землю.

Даний випадок, на щастя, не є прикладом рейдерського захоплення. Однак облдержадміністрація і надалі спостерігатиме за ходом справ, за необхідності звертатиметься до відповідних органів.

Наразі маємо налагодити діалог між представниками бізнесу та керівництвом Борзнянського району й новоствореною ОТГ.

Арсен Дідур, заступник голови обласної ради: На жаль, факти рейдерства в Україні є. І всі підприємства, особливо у передвиборчий період, мають бути готовими до провокацій. Та я вважаю, що у питанні розвитку регіону політичні сценарії недоцільні.

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації