back

Обласний центр відвідав заступник Міністра юстиції Сергій Петухов

03-03-2018 | 12:55

З робочим візитом у Чернігові вчора, 2 березня, перебував заступник Міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Петухов.

Під час прес-конференції посадовець розповів про соціально важливі ініціативи, що на сьогодні успішно діють по всій території України.

— Наше відомство — одне з найбільш контактних: сюди звертаються мільйони людей. Щодня вони користуються нашими послугами, реєструють шлюби, народження, смерті, вимагають виконати судове рішення. Відтак, у роботі дуже важлива особиста комунікація посадовців з громадянами, — зазначив заступник Міністра.

Сергій Петухов, зокрема, анонсував запровадження в майбутньому не менш важливого блоку роботи в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» — заходів з ліквідації заборгованості по заробітній платі.

Йшла мова і про ліквідацію на Чернігівщині боргів по аліментам відповідно до нового Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів», прийнятого наприкінці минулого року та більш відомого як Закон #ЧужихДітейНеБуває.

Цього ж дня Сергій Петухов з керівником Головного територіального управління юстиції в області Олегом Трейтяком зустрілися з жінками, які завдяки впровадженню зазначеного нормативного акту вже отримали аліментні виплати.

Насамкінець робочої поїздки посадовці здійснили прийом громадян у міському центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 

 

За інформацією Головного територіального
управління юстиції у Чернігівській області