back

Ігор Рептюх та Дмитро Суярко з Чернігівщини — учасники ХІІ зимових Паралімпійських ігор

01-03-2018 | 11:49

Урочиста церемонія проводів Національної паралімпійської збірної команди України із зимових видів спорту на ХІІ Паралімпійські ігри, які пройдуть 9-18 березня в корейському місті Пхьончхан, відбулася вчора, 28 лютого.

Спортсменів привітала Дружина Президента України Марина Порошенко: «Я з великою приємністю згадую час, коли ми бачилися перед літньою Паралімпіадою у Ріо-де-Жанейро. У Бразилії наша збірна показала просто тріумфальний результат. І сьогодні Україна вірить і чекає на перемоги Національної паралімпійської команди на зимових іграх. Нехай разом із вами переможе Україна».

Це вже шоста Паралімпіада для України. Команда у складі 31 спортсмена візьме участь у змаганнях з лижних гонок, біатлону та гірськолижного спорту (сноуборд).

Уперше Україна дебютувала на VII зимових Паралімпійських іграх двадцять років тому – в 1998 році. Сьогодні українська збірна – лідер світового паралімпійського руху. За всю історію участі у зимових Іграх паралімпійська команда виборола 90 медалей, із яких 20 – золоті. За підсумком ХІ зимових Паралімпійських Ігор національна паралімпійська збірна команда України здобула 25 медалей та стала другою за загальною кількістю нагород.

До складу паралімпійської збірної цього року ввійшли й двоє спортсменів з Чернігівщини.

Ігор Рептюх — срібний призер Паралімпійських ігор 2014 року в м. Сочі, неодноразовий переможець та призер Чемпіонатів світу та етапів Кубку світу, володар Великого кришталевого глобусу на етапах Кубків світу у 2016 році, Заслужений майстер спорту України — боротиметься за перемогу в біатлоні та лижних гонках.

За нагороди в цих видах спорту також змагатиметься Дмитро Суярко — переможець Етапу Кубку світу 2017 року в Кореї, неодноразовий призер етапів Кубку світу та чемпіонатів України, Майстер спорту України.

Дмитро має вади зору, тож разом з ним виступатиме його спортсмен-лідер Василь Потапенко — неодноразовий чемпіон та призер чемпіонатів України з біатлону, Майстер спорту України.

Наставники спортсменів — Заслужені тренери України Володимир Сторожок та Андрій Литвинець.

 

 

За матеріалами прес-служби Президента України
та Департаменту сім’ї, молоді та спорту
Чернігівської облдержадміністрації