back

У Головному управлінні Держпродспоживслужби в області проаналізували результати минулорічної роботи

28-02-2018 | 16:19

Про підсумки роботи в 2017 році та основні завдання на цей рік йшлося на засіданні колегії Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, яке відбулося вчора, 27 лютого.

У заході взяли участь в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Юлія Свириденко, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, представники структурних і територіальних підрозділів ГУ Держпродспоживслужби в області.

Серед розглянутих питань – стан проведення протиепізоотичних заходів, здійснення державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів, санітарного законодавства, державного регулювання цін, карантину та захисту рослин, насінництва та розсадництва.

Керівники управлінь та підрозділів Служби, окрім аналізу минулорічних результатів роботи, поінформували присутніх про наявні проблемні питання, які потребують першочергового вирішення. Основна увага акцентувалася на попередженні виникнення інфекційних захворювань і масових отруєнь населення.

– Не зважаючи на випадки африканської чуми свиней, зареєстровані в області минулоріч, нам вдалося втримати ситуацію під контролем. Чотири вогнища цього захворювання на Чернігівщині ліквідовані, проведені оздоровчі заходи, і у 2018 рік область увійшла як благополучна щодо АЧС, – повідомив начальник ГУ Держпродспоживслужби в області Юрій Павлішен.

Він також зазначив, що основними пріоритетами діяльності Служби цьогоріч залишатимуться забезпечення епідемічного, епізоотичного, фітосанітарного благополуччя області та захист прав споживачів.

Зокрема, особлива увага приділятиметься профілактиці і недопущенню поширення інфекційних хвороб, таких як АЧС, сказ, вузликовий дерматит, пташиний грип тощо.

На особливому контролі перебуватиме оздоровча кампанія.

– Наразі в управлінні санепіднагляду існує проблема з кадровим забезпеченням, але це не має впливати на якість роботи. Треба негайно приступати до перевірок дитячих таборів, щоб наші діти мали змогу якісно і безпечно відпочити та оздоровитися, наголосив очільник ГУ Держпродспоживслужби в області.

Крім того, в планах на поточний рік – закінчення процесу реорганізації лабораторної мережі Служби. В регіоні ліквідують 13 районних лабораторій. Залишаться регіональна та 8 міжрайонних лабораторій, які обслуговуватимуть усю територію області.

Від роботи Держпродспоживслужби напряму залежить безпека і благополуччя як населення, так і господарчого комплексу області. Тому ви маєте належно організувати профілактичну діяльність, забезпечити своєчасне реагування на випадки надзвичайних ситуацій та суворо контролювати дотримання норм законодавства у відповідних сферах, – зауважила Юлія Свириденко. 

 

 

За інформацією Головного управління
Держпродспоживслужби в Чернігівській області