back

Діти-сироти отримали житло в Чернігові

27-02-2018 17:23

Сьогодні, 27 лютого, ще троє жителів Чернігова, осіб з числа сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали ордери та ключі від свого першого – соціального житла.

Сирітство як явище існує в кожній країні, а забезпечення житлом найбільш вразливих категорій громадян – відповідальністю будь-якої спільноти. Турботу про них проявляє й держава – зокрема, у сфері захисту житлових прав.

У 2017 році, ледве не вперше за роки незалежності, відповідно до постанови Кабінету міністрів України, виділено кошти з Державного бюджету на придбання житла дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування та особам із їх числа.

У свою чергу за спільної роботи Чернігівської обласної державної адміністрації і Чернігівської міської ради, троє молодих людей отримали ордери на соціальне житлове приміщення і ключі від кімнат.

Відтепер у будинку на вулиці Стрілецькій, 94 проживатимуть: Олександр Ануфрієв, студентка Ніжинського держуніверситету ім. М. Гоголя Валерія Тимошенко і курсантка Харківського національного університету внутрішніх справ Сніжана Ткаченко. Цьогоріч дівчата закінчують навчання у вишах.

Привітали молодих людей з цією знаковою подією, зокрема, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко і в. о. першого заступника голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко.

Питання забезпечення дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування житлом поступово розв’язується – минулого року за рахунок коштів субвенції з Державного бюджету в розмірі 5701,681 тис. грн у Сосницькому районі, Козельці та Чернігові придбано п’ять житлових приміщень, що дасть змогу забезпечити соціальним житлом 13 людей.

У бюджет Чернігова було розподілено 5326,560 тис. грн, що дало можливість придбати три квартири у новобудовах, одна з яких уже прийняла новоселів.

У 2018 році на створення дитячих будинків сімейного типу і забезпечення житлом дітей-сиріт із Державного бюджету Чернігівщині виділено субвенцію 16401,3 тис. грн, розподіл якої відбудеться після затвердження Кабміном порядку її надання.

Не стоять осторонь забезпечення житлом дітей-сиріт і місцеві органи влади. Впродовж 2017 року з місцевих бюджетів усіх рівнів у Бахмацькому, Городнянському, Ічнянському, Козелецькому, Коропському, Ніжинському, Новгород-Сіверському, Сновському, Сосницькому районах на придбання 11 житлових приміщень для 12 громадян спрямовано 1103,355 тис. грн, двом особам виділено житло за рахунок власного житлового фонду (м. Новгород-Сіверський), трьом надано допомогу в розмірі 51 тис. грн для ремонтних робіт (Бобровицький і Куликівський райони).

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода