back

Чотирьох дітей з Менського району госпіталізовано з підозрою на кір

21-02-2018 | 17:03

Станом на 20 лютого чотирьох дітей з Менського району з підозрою на кір направлено до інфекційного відділення Чернігівської обласної дитячої лікарні.

Нагадуємо, що кір легко передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час вдихання найдрібніших крапель слизу, які потрапили в повітря при чханні, кашлі або розмові. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, температуру, кашель, потім з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба). Серед ускладнень, які викликає кір, ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.

На сьогодні існує високий ризик захворювання на кір серед дітей, які не отримали щеплення. Підлітки та дорослі, які раніше не хворіли  і не робили щеплення, також залишаються вразливими.

Медики наголошують: вакцинація – єдиний надійний захист від кору. В області наявна якісна, ефективна та безпечна вакцина для дітей у достатній кількості.

Як повідомлялось, минулого тижня випадок кору був зареєстрований у 19-річного жителя селища Березне Менського району. Хворий був госпіталізований у КЛПЗ «Менська центральна районна лікарня». Проте, після того, як пацієнту надали необхідну допомогу, він самовільно покинув лікарню.

 

Прес-служба Управління охорони здоров’я
Чернігівської облдержадміністрації