back

Вдячність і шана вам – працівники охорони здоров’я Чернігівщини!

13-06-2012 | 16:00

Щорічно у третю неділю червня відзначають своє професійне свято медичні працівники. Його святкують не тільки лікарі й медсестри, але й всі ті, без чиєї допомоги не обійшлася б медична галузь, хто має відношення до врятування людського життя. Лікар – одна з найдавніших професій, бо людина в усі часи потребувала медичної допомоги.

З метою піднесення ролі медичного працівника в суспільстві, підвищення престижності та стимулювання праці медичних працівників, заохочення їх до творчої, сумлінної та результативної праці на Чернігівщині започаткована обласна щорічна премія ім. Іллі Васильовича Буяльського. Ім’я нашого знаменитого земляка стоїть в перших рядах засновників російської хірургії. Вчений також відомий своїми роботами в галузі акушерства, гінекології, урології, офтальмології.

13 червня в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка відбулися урочистості до Дня медичного працівника.

Від імені голови облдержадміністрації Володимира Хоменка присутніх працівників охорони здоров’я привітав заступник голови ОДА Віктор Тканко.

В урочистостях взяв участь і голова обласної ради Анатолій Мельник.

«Ви приходите на допомогу у найбільш тяжкі хвилини, не жаліючи зусиль і часу, приймаєте на себе важкий тягар людського болю і страждань, оберігаєте найцінніше, що є у людини - її життя та здоров`я. Своєю невтомною працею ви повсякчас демонструєте приклади фаховості, самовідданості, витримки, уміння воскресити в людських душах віру й надію на одужання», - з такими словами звернувся Віктор Тканко до присутніх у залі лікарів, фельдшерів, медсестер, ветеранів охорони здоров`я.

Водночас він зазначив, що певно немає такої сфери людської діяльності, яка за вагомістю і важливістю могла б зрівнятися з професією медика. Складна, відповідальна, жертовна - вона завжди була в центрі особливої уваги суспільства, адже здоров'я нації є головною умовою розвитку країни, її благополуччя. Сьогодні це стає особливо актуальним, оскільки медичні працівники мають стати рушійною силою у вирішенні складних завдань з модерзнізації системи охорони здоров`я та виконання нових соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича.

Віктор Тканко також відзначив, що обласна державна адміністрація спільно з обласною радою проводить системну роботу, спрямовану на осучаснення лікувально-профілактичних закладів області. Тільки протягом останніх трьох років на покращання матеріально-технічної бази лікувально-профілактичних закладів області було використано майже 122 млн.грн., придбано сучасного обладнання та апаратури на суму 84 млн.грн., закуплено санітарного автотранспорту майже на 10 млн. грн. Таких капіталовкладень не було протягом останніх 10 років.

Заступник голови облдержадміністрації побажав працівникам охорони здоров’я області подальшого професійного зростання, нових творчих здобутків, здійснення кращих задумів і сподівань на терені служіння людям та разом із головою обласної ради Анатолієм Мельником вручив почесні дипломи та грошові винагороди лауреатам обласної премії імені Іллі Буяльського.

Цьогорічними лауреатами обласної премії імені Іллі Буяльського стали:

у номінації «Краща медична сестра» - Гавриленко Юлія Валеріївна – медична сестра гастроентерологічного відділення Чернігівської міської лікарні №1 Чернігівської міської ради;

у номінації «Кращий лікар» - Биховець Ірина Іванівна - завідувач відділенням мікрохірургії ока Чернігівської обласної лікарні;

у номінації «За інновації в медичній практиці» - Єрко Іван Петрович - завідувач абдомінальним відділенням Чернігівського обласного онкологічного диспансеру;

у номінації «Кращий працівник галузі охорони здоров'я» - Петройтіс Вікторія Олександрівна - головний лікар Дмитрівської районної лікарні Бахмацького району;

у номінації «Кращий фармацевтичний працівник» - Бойко Любов Василівна - провізор організаційно-фармацевтичного відділу комунального підприємства «Ліки України» Чернігівської обласної ради.

Цього святкового дня зі сцени обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка пролунало багато теплих та щирих слів, вітань, побажань на адресу медичних працівників області, а концертна програма додала особливого піднесеного настрою.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації