back

Остання книга Віталія Леуса – у публічному доступі

19-02-2018 | 16:30

«Долі конем не об’їдеш» — остання прижиттєва книга чернігівського письменника, журналіста, краєзнавця, лауреата міжнародних, всеукраїнських та обласних премій і конкурсів Віталія Леуса (1946–2017).

До видання увійшли повісті «За хмарами завжди сонце» і «Саша + Тамара = ?», а також великий цикл оповідань, створених автором у зрілому віці. Збірка доступна у бібліотеках області, а відтепер — і в електронному вигляді у тематичному розділі сайту Чернігівської ОДА.

Книга «Долі конем не об’їдеш» отримала схвалення на обласному конкурсі рукописів місцевих авторів та вийшла друком у грудні 2017 року за бюджетні кошти в рамках Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 роки.

На жаль, автор не встиг взяти до рук віддруковані примірники видання.

Вперше збірка була публічно продемонстрована під час вечора пам’яті Віталія Леуса, що відбувся 5 лютого  у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка.

Із шаною та вдячністю митця, який передчасно пішов із життя, згадала директор бібліотеки Інна Аліференко.

Спогадами про Віталія Леуса поділилися цього дня його дружина Галина, письменники та журналісти Сергій Дзюба, Михась Ткач, Тетяна Тимошенко, Яків Ковалець, Сергій Павленко.

Працівники обласної бібліотеки презентували біобібліографічний покажчик «Віталій Миколайович Леус», виданий наприкінці 2017 року у серії «Письменники – наші земляки».

Зараз близькі та друзі Віталія Леуса готують до друку ще одну книжку митця, який невтомно працював до останньої миті свого життя.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
за матеріалами Чернігівської обласної універсальної
наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка та Сергія Квітницького