back

Четверта річниця Революції Гідності: як у Чернігові вшановуватимуть Героїв

19-02-2018 | 16:29

Сьогодні під час тематичної прес-конференції громадські активісти анонсували заходи до Дня Героїв Небесної Сотні, які організовують ГО «Центр “Апельсин”» та Обласний молодіжний центр за підтримки Чернігівської облдержадміністрації.

Детально розповіли про заплановане керівник громадської організації «Центр “Апельсин”» Ірина Черенько та заступник керівника Обласного молодіжного центру Ірина Сімонова. Вони також закликали громадськість активно долучатися до участі.

 

 

Значення подій листопада 2013 – лютого 2014 року, що кардинально змінили хід історії українського народу, обговорили за «круглим столом» «Українська революція: історичні паралелі».

Революція Гідності фактично стала продовженням символічного бою під Крутами, який підготував націю до збройного захисту своєї державності. На цьому вкотре наголосив представник Українського інституту національної пам’яті в області Сергій Бутко. Зокрема, він зазначив, що революція 2013-2014 років врятувала Україну від авторитарного режиму, а її учасники «оживили» документ, відповідно до якого «носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ», — Конституцію.

Свою думку з цього приводу висловили також громадські активісти Сергій Соломаха та Станіслав Тавлуй. Головне наразі — донести правду до підростаючого покоління. Для цього потрібно зібрати якнайбільше спогадів та свідчень очевидців.

До речі, Український інститут національної пам’яті працює над випуском книги «Майдан від першої особи. Регіональний вимір. Випуск 3, частина 2».

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації