back

Силові структури чекають контрактників

09-02-2018 | 11:57

Захист Батьківщини завжди був почесною місією та необхідною умовою існування будь-якої держави. Особливо Україна потребує захисників сьогодні, коли на її східних кордонах триває військова інтервенція.

Для активних та загартованих молодих людей, які хочуть допомогти країні, є можливість не словами, а справами довести свій патріотизм та відданість. Адже в силових структурах наразі наявні сотні вакансій.

У Чернігівській області на службу за контрактом запрошують підрозділи Збройних Сил України, Національної гвардії України, Чернігівського загону державної прикордонної служби та Національної поліції.

Щоб підтримувати порядок у країні та забезпечувати її боєздатність, достатньо цих структур. А заклики, які звучать останнім часом щодо наведення порядку всередині країни силовими методами, крім дестабілізації та порушення громадського порядку, можуть призвести до нехтування фундаментальних конституційних прав громадян держави.

За інформацією прес-центру Командування Сухопутних військ ЗСУ, на військову службу за контрактом до Збройних Сил України минулого року прийняли понад 30,7 тисячі громадян України.

Як повідомили в Чернігівському обласному військовому комісаріаті, лише у І кварталі 2018 року є можливість оформити на контрактну військову службу до 300 осіб. При цьому найменша заробітна плата контрактника — 8 тисяч гривень. У разі перебування в зоні проведення АТО виплачуються додаткові кошти.

До речі, учора, 8 лютого, Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення зміни до статті 12 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» (законопроект № 5027), згідно з яким контрактники отримуватимуть компенсацію за винаймання житла. Законодавчим актом запроваджено виплату компенсації за піднайм (найом) жилого приміщення для військовослужбовців рядового, сержантського та старшинського складу військової служби за контрактом (у разі відсутності можливості їх розміщення в спеціально пристосованих казармах або в сімейних гуртожитках).

Поповнення особового складу потребують не тільки підрозділи Збройних Сил. У Чернігові діє рекрутинговий центр Національної поліції. Щомісяця оголошуються конкурси в середньому на 20-30 посад. Минулого року на Чернігівщині на нові посади в поліції влаштувались 577 осіб, з них 221 — вперше прийшли на службу.

До прикладу, наразі оголошений конкурс на посади 18 співробітників сектору реагування патрульної поліції.

Приймають на службу за контрактом і в батальйон Національної гвардії, що дислокується в Чернігові.

Є можливість вступити на контрактну службу до Чернігівського прикордонного загону — тут є вакансії молодшого персоналу.

Питаннями підбору кадрів займається представництво Окремого регіонального центру комплектування, що знаходиться за адресою: м. Чернігів, вул. Квітнева, 3в, (04622) 5-80-32.

До речі, контрактникам у різних силових відомствах пропонують, окрім офіційної заробітної плати, додаткові бонуси — матеріальну допомогу, відпустку, винагороду за зразкове виконання службових обов’язків. У деяких силових структурах надається допомога під час переїзду до нового місця несення служби для військовослужбовців та членів їх сімей.

 

Інформація про контрактну службу:

Як влаштуватись на роботу за контрактом у Державну прикордонну службу

Дані про конкурси в Національній поліції

Інформація про військову службу в ЗСУ 

Вимоги до проходження служби за контрактом у Нацгвардії

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації