back

У Чернігові відбувся всеукраїнський форум профспілкового навчання

02-02-2018 | 15:15

Всеукраїнський профспілковий форум «Кращі практики профспілкового навчання (обмін досвідом)» відбувся у Чернігові 31 січня – 1 лютого. Захід був приурочений 30-річчю діяльності Чернігівського навчально-методичного центру профспілок.

Протягом двох днів керівники всеукраїнських профспілок, територіальних профоб'єднань, профспілкові викладачі, науковців й фахівці з профспілкової освіти працювали над питаннями розвитку цього напрямку.

У відкритті заходу взяли участь заступник голови Федерації профспілок України Олександр Шубін, голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Ігор Москаленко, голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, виконавчий директор Чернігівського обласного об'єднання організації роботодавців Василь Пась.

Програма форуму включала проведення пленарної частини, огляд виставки матеріалів з історії розвитку й сучасних здобутків профспілкової освіти, участь у майстер-класах, де були представлені нові форми і методи навчання, а також майстер-класи з технологій проведення тренінгів, підбиття підсумків.

Керівники області у своїх виступах наголосили на багаторічній співпраці навчально-методичного центру профспілок із різними управліннями й відомствами Чернігівської ОДА, обласної та міської рад у правовій просвіті членів трудових колективів.

Ігор Москаленко відзначив унікальність Чернігівського профспілкового навчального центру, одного з небагатьох в Україні, що зміг не лише зберегти профіль діяльності, розвинути навчальну базу, а й став лідером у провадженні інноваційних форм освіти дорослих.

За 2017 рік у центрі було проведено 108 освітніх заходів для профспілкових кадрів і активу, в яких узяло участь більше 5 тисяч спілчан. А колектив навчального закладу прийняв 37 груп слухачів з інших регіонів країни. Тренери навчально-методичного центру працюють над розробкою нових тематик тренінгів і оновленням програм. У рамках соціального діалогу Федерація профспілкових організацій області та навчально-методичний центр профспілок проводили засідання «круглих» столів, фахові дискусії та зустрічі з представниками органів державної влади й місцевого самоврядування.

За активну участь у профспілковому русі та з нагоди 30-ї річниці підприємства «Навчально-методичний центр Федерації профспілкових організацій Чернігівської області» Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:

Тетяну Анатоліївну Матвеєву – голову Чернігівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:

Юрію Дмитровичу Юрченку – начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області.



Прес-служба облдержадміністрації