back

Станіслав Прокопенко привітав фольклорно-етнографічний ансамбль “Пряля” із 40-річчям

11-06-2012 | 09:00

У неділю, 10 червня, творчий колектив народного фольклорно-етнографічного ансамблю “Пряля” з Олишівки святкував свій 40-річний ювілей. До цієї урочистої дати артисти підготували творчий вечір-портрет “Не згасає й світиться у світі рідна хата, хліб і пісня чарівна…”, присвячений сторінкам творчої біографії колективу. Окрім постійної популяризації народної творчості та участі у різноманітних конкурсах серед здобутків ансамблю є те, що більше двадцяти пісень, які він виконує, увійшли до Золотого пісенного фонду нашої держави.

Привітати ювілярів зібралися всі мешканці села та гості, приїхали творчі колективи з Красного та Ладинки. Завітали до Олишівки на свято й перший заступник голови обласної державної адміністрації Станіслав Прокопенко, депутат обласної ради Анатолій Заліський разом із керівництвом Чернігівського району. Поважні гості оглянули виставкові комплекси, представлені сільськими громадами, послухали українських пісень у виконанні учасників художньої самодіяльності.

Вітаючи творчий колектив «Пряля», Станіслав Прокопенко сказав: «Чернігівська земля пишається Олишівським народним фольклорно-етнографічним ансамблем «Пряля», який є гордістю та творчим скарбом нашого краю. Ансамбль від дня свого заснування завоював популярність не лише на рідній землі, а й далеко за її межами».

Перший заступник голови облдержадміністрації подякував творчому колективу за їх внесок у скарбницю пісенного фонду нашої держави та області, вручив відзнаки обласної державної адміністрації, а від себе особисто - цінні подарунки.