back

Від «лицарів абсурду» до «перших кіборгів»

29-01-2018 | 17:42

Обидва визначення характеризують 520 українців, що сто років тому на станції Крути стали на смерть проти кількатисячного російсько — більшовицького війська. Тоді ніхто не вірив у їх стійкість, але і до сьогодні кожен подивований їх силою.

Перед подвигом крутянських героїв сьогодні схилили голови представники влади Чернігівщини, народні депутати, представники різних політичних сил, громадські активісти та просто небайдужі.

Читати також: На Чернігівщині розпочалися заходи із вшанування пам’яті Героїв Крут

На жаль, історичні обставини складалися так, що ці реалії були прихованими. І відрадно, що саме чернігівські патріоти — представники Народного Руху, Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, інших патріотичних громадських організацій на початку 90-х років минулого століття відновили традицію вшанування пам’яті цих героїв.

Читати також: 29 січня Україна відзначає 100-річчя бою під Крутами

Сьогодні на території Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут було представлено літературно-мистецьку композицію, працювали тематичні виставки, а також погашено маркований конверт з оригінальною маркою.

Дякували і славним нащадкам крутянських героїв, що нині беруть участь в антитерористичній операції на сході країни. Працювала експозиція “Блокпост пам'яті”, де можна було оглянути речі, що належать Героям АТО з Чернігівщини, які, на жаль, не повернулися додому.

Читати також: На Чернігівщині відкрили унікальну виставку пам’яті Героїв АТО

—  Шлях нашої держави до волі й незалежності — тривалий, важкий, политий кров’ю наших патріотів. Та українці вже зробили правильні висновки з гірких уроків історії. Тому я переконаний, що Україна переможе і на її неподільній території знову запанує мир. А разом з ним — свобода, єдність, добробут і демократія. Інакше і бути не може. Бо до цього нас зобов’язує священна пам’ять про всіх героїв України, — зауважив заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко.

 

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з
 громадськістю Чернігівської облдержадміністрації