back

На Чернігівщині розпочалися заходи із вшанування пам’яті Героїв Крут

28-01-2018 | 16:35

Вихованці 24 ліцеїв з підвищеною військовою підготовкою з усієї України сьогодні, 28 січня, прибули спеціальним «Потягом єднання» на станцію Крути Борзнянського району Чернігівської області. Тут, на території Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут» вони долучилися до церемонії з відзначення 100-річчя героїчного бою під Крутами.

Під час меморіального заходу кожен ліцей отримав від військових Державний прапор з пам’ятними стрічками про легендарний бій. Відтепер ці прапори будуть для ліцеїстів символом героїзму, високого патріотизму та любові до батьківщини. Адже саме на цьому місці 100 років тому студенти трьох київських навчальних закладів віддали життя, стримуючи наступ більшовиків на Київ, тим самим відстоюючи незалежність своєї держави.

У заході з вшанування Героїв Крут взяли участь Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, Міністр культури України Євген Нищук, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. Чернігівщину представляли голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко, а також керівники районів та міст області, військові, громадськість.

 

 

 

Більше фото на сторінці Чернігівської ОДА у Facebook.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з
 громадськістю Чернігівської облдержадміністрації