back

Урочисто відкрито Міжнародний автомобільний пункт пропуску «Нові Яриловичі»

07-06-2012 | 21:06

7 червня відбулося урочисте відкриття оновленого Міжнародного автомобільного пункту пропуску «Нові Яриловичі», розбудова та реконструкція якого здійснювалася у рамках державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Сьогодні пункт пропуску налічує 16 смуг руху, що вдвічі більше, ніж до розбудови. Результатом будівництва є максимальне наближення умов перетину кордону до європейських стандартів, а також досягнення інфраструктурної та функціональної паритетності із суміжною стороною – пунктом пропуску «Нова Гута» Гомельської митниці.

Участь в урочистому відкритті взяли голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, член колегії Державної митної служби України Анатолій Гутник, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Білорусь Віктор Тихонов, начальник Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України, генерал-майор Ігор Токовий, заступник керівника Управління – завідувач відділу з питань взаємодії з центральними органами виконавчої влади Адміністрації Президента України Юрій Побережний, керівники правоохоронних органів області.

Як відзначив у своєму виступі голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, відкриття оновленого Міжнародного автомобільного пункту пропуску «Нові Яриловичі» є знаковою як для Чернігівського регіону, так і для держави. За його словами, особливо важливо те, що в складних економічних умовах сьогодення вишукано можливості для реконструкції приміщень та модернізації технологічних процесів, необхідних для ефективної роботи сучасного пропускного пункту на державному кордоні.

«Відкриття оновленого міжнародного автомобільного пункту пропуску «Нові Яриловичі» створює додаткові можливості для реалізації на регіональному рівні завдань, визначених у програмі Президента України «Обличчям до людей» стосовно напрямків реформування державної митної служби України: підвищення ефективності та надійності її діяльності; створення сприятливих умов для збільшення товарообігу та пасажиропотоку; скорочення часу митного оформлення товарів та митних оглядів; проведення заходів для недопущення черг на автомобільних пунктах пропуску», - наголосив керівник області.

Володимир Хоменко наголосив, що багато років поспіль проблема невідповідності пропускної спроможності пунктів пропуску «Нові Яриловичі» та суміжного білоруського «Нова Гута» створювала певні незручності для людей при перетині кордону.

Проведення заходів щодо реконструкції міжнародного автомобільного пункту пропуску «Нові Яриловичі» стало окремим важливим напрямком діяльності Чернігівської митниці, що здійснювалась у рамках підготовки до проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу «Євро–2012».

Голова облдержадміністрації звернувся зі словами подяки до керівництва Державної митної служби України та будівельних організацій області за вагомий внесок у справу розбудови державного кордону на такому важливому для нашої країни етапі.

На важливості та значимості відкриття оновленого Міжнародного автомобільного пункту пропуску «Нові Яриловичі» для подальшого транскордонного співробітництва наголошували у своїх виступах і Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Білорусь Віктор Тихонов та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко.

Після урочистого відкриття відбулося ознайомлення з інфраструктурою та роботою єдиного офісу МАПП «Нові Яриловичі». Другою частиною заходу стало вручення 20-ти одиниць автомобільної техніки та технічних засобів охорони державного кордону відділам прикордонної служби. Після церемонії вручення учасники та гості заходу оглянули виставку технічних засобів охорони кордону.

Прес-служба облдержадміністраці