back

Підприємств-боржників поменшало. Однак ліквідувати заборгованість не вдалося

23-01-2018 | 11:00

Впродовж 2017 року із кола боржників вибули 11 підприємств.

За оперативними даними, станом на 1 січня 2018 року заборгували 23 підприємства області, проти 33-х на цю дату торік.

Про це зазначили сьогодні під час засідання профільної комісії.

Вчасно отримали зароблене у 19-ти районах області: Бахмацькому, Борзнянському, Варвинському, Городнянському, Ічнянському, Козелецькому, Коропському, Корюківському, Куликівському, Ніжинському, Новгород-Сіверському, Носівському, Прилуцькому, Семенівському, Сновському, Сосницькому, Срібнянському, Талалаївському, Чернігівському.

Втім, на фоні цих позитивних тенденцій графіки погашення заборгованості із заробітних плат в цілому по області не виконано.

У територіальному розрізі проблема залишається не вирішеною на підприємствах міст обласного підпорядкування, зокрема: Чернігів – понад 7 мільйонів гривень,  Ніжин – 2,2 мільйона, по сто тисяч — у Новгород-Сіверському та Прилуках.

Невиплаченими залишаються борги на підприємствах Бобровицького – ПАТ «Бобровицький молокозавод» (107,4 тисячі гривень), Менського – ТОВ «Панвітек» (271тисяча гривень) та Ріпкинського районів – КП «Ріпкинська житлово-експлуатаційна дільниця» (90,4 тисячі гривень) та КП «Водоканал» (25,6 тисячі гривень).

Серед підприємств-боржників — 10 діючих. Чотири мільйони гривень акумулюють 13 інших підприємств, що є банкрутами або призупинили свою діяльність.

Щодо галузевого розподілу: нема проблем із виплатою заробленого у сільському господарстві, найбільш гостро це питання стоїть у промисловому сегменті.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації