back

Під час негоди не допущено виникнення масштабних надзвичайних ситуацій та загибелі людей

20-01-2018 | 15:45

Сьогодні, 20 січня в ДСНС під головуванням Віце-прем’єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) щодо ситуації, яка склалась у декількох регіонах України у зв’язку з погіршенням погодних умов.

До засіданні, що проходило у режимі відоеконференції в кризовому залі Управління ДСНС в області, взяли участь виконуюча обов’язки першого заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко, начальник УДСНС в області полковник служби цивільного захисту Роман Гордовий, керівники задіяних обласних Департаментів та управлінь.

Під час наради голови обласних адміністрацій, де спостерігається складна ситуація на автошляхах та з енерго- і водопостачанням через погіршення погодних умов, доповіли про заходи, що вживаються для нормалізації роботи систем життєзабезпечення і ліквідації наслідків негоди на дорогах.

В свою чергу, Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко оцінив ефективність роботи обласних служб і вкотре зауважив, що керівникам на місцях в умовах надзвичайних ситуацій, необхідно пам'ятати про три головні речі: забезпечення безпеки людей, чітка координація дій і мобілізація ресурсів, а також персональна відповідальність.

“Співпраця та координація ДСНС, Нацполіції, місцевої влади і енергетиків дає достатню реакцію, якщо всі перші особи в області, безпосередньо в координації з центральним управлінням, займаються вирішенням проблемних питань”, - додав Геннадій Зубко.

Голова ДСНС Микола Чечоткін зазначив, що в цілому, органи влади справились із завданнями, що визначалися на попередньому засіданні Державної Комісії з питань ТЕБ та НС. Не допущено виникнення масштабних надзвичайних ситуацій та загибелі людей. Складна ситуація відмічалась з 17 по 19 січня у Вінницькій, Кіровоградській, Київській, Одеській, Черкаській та Чернігівській областях. В цей період був організований постійний моніторинг ситуації та своєчасне інформування про ускладнення погодних умов, а також здійснювалося очищення доріг і реагування на всі звернення громадян щодо надання допомоги у буксируванні. Зокрема, вивільнено близько 1 тисячі автомобілів у яких перебували понад 1 тисяча 800 чоловік.

Також під час засідання учасникам нагадали про те, що з 21 по 23 січня у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій, Луганській областях очікується суттєве погіршення погодних умов.

 

За повідомленням Управління ДСНС у Чернігівській області