back

Чернігівщина активно впроваджує енергоефективні технології

19-01-2018 12:59

– Економія енергоресурсів – одне з ключових завдань, над яким працюють місцеві органи влади та комунальники Чернігівщини, – зазначив голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч під час публічного звіту та  прес-конференції за результатами 2017 року.

Серед заходів з енергоефективності, що проводяться в області, – модернізація котелень та переведення їх на альтернативні види палива, встановлення сонячних батарей, утеплення будівель, реалізація проектів відновлювальної енергетики тощо.

Так, за два останні роки на 76 об’єктах бюджетної сфери проведені роботи з реконструкції котелень, більшість з яких переведені на альтернативні види палива. Очікуваний обсяг економії – понад 2,5 мільйона метрів кубічних природного газу на рік.

Майже в чотири рази збільшені обсяги електроенергії, виробленої приватним сектором та генеруючими підприємствами з альтернативних видів палива. Зокрема, за 9 місяців минулого року ними вироблено 13 мільйонів кВт/год.

Минулоріч розпочато будівництво теплової електростанції потужністю 7500 кВт, що працюватиме на біопаливі в Козелецькому районі (ТОВ «Деснянська ТЕС»), а також комплексу з переробки органічних відходів (цукрового жому) в біогаз для виробництва електричної та теплової енергії в селищі Линовиця Прилуцького району (ПАТ «Линовицький цукрокомбінат «Красний»).

За час реалізації Урядової програми «теплих» кредитів упродовж 2014-2017 років на Чернігівщині отримали кредити понад 11 тисяч фізичних осіб, 12 ОСББ та ЖБК на загальну суму більше 163 мільйонів гривень, в тому числі в 2017 році – майже 4,7 тисячі фізичних осіб та 2 ОСББ на суму понад 72 мільйони гривень. Частину відсоткової ставки по «теплих кредитах» позичальникам компенсовано за рахунок обласного бюджету. На це спрямовано понад мільйон гривень.

Крім того, за рахунок коштів Урядової програми «теплих» кредитів у приватному секторі області упродовж 2017 року встановлено 24 генеруючі установки, які використовують сонячне випромінювання (сонячні батареї), загальною потужністю біля 336 кВт. Загалом за 9 місяців 2017 року загальний обсяг виробництва електричної енергії установками споживачів перевищив 226 тисяч кВт/год.

Дію обласної програми стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, ОСББ та ЖБК продовжено ще на три роки. На реалізацію заходів програми передбачено щорічне виділення мільйона гривень.

 

 

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода