back

Отримайте ваучер на навчання

11-01-2018 | 14:46

Служба зайнятості пропонує громадянам, крім зареєстрованих безробітних, отримати ваучер на навчання, який допоможе опанувати нову професію або спеціальність, удосконалити знання та вміння.

За ваучером можна навчатися на фахівців різних галузей економічної діяльності: сільське господарство, будівництво, харчові технології, транспорт, інформаційні технології тощо. Громадяни самостійно визначають професію або спеціальність (із затвердженого Переліку), за якою будуть отримувати освітні послуги, а також форму та місце навчання.

Право на отримання ваучера мають:

- особи віком від 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, до досягнення ними пенсійного віку;

- особи, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції або Державної кримінально-виконавчої служби України у зв’язку із скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я до досягнення ними встановленого пенсійного віку, за наявності вислуги не менше 10 років, які не набули права на пенсію;

- особи, звільнені з військової служби після участі в АТО, з числа інвалідів до отримання права на пенсію;

- внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності підходящої роботи.

Ваучер видається одноразово. Його вартість встановлюється в межах вартості навчання і не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, визначеного законом на момент прийняття рішення про його видачу. Оплата ваучерів здійснюється Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Якщо вартість навчання перевищує вартість ваучера, особа або роботодавець може оплатити різницю.

За детальною інформацією звертайтеся до центрів зайнятості області.

 

Чернігівський обласний центр зайнятості