back

Відлунали дзвони журналістського фестивалю «Золотий передзвін Придесення»

06-06-2012 | 09:26

З 2 по 5 червня на Чернігівщині проходив щорічний фестиваль журналістів регіональних ЗМІ «Золотий передзвін Придесення». І ось уже вдванадцяте він зібрав і згуртував журналістів, керівників електронних ЗМІ, редакторів друкованих видань з метою піднесення значимості журналістської праці та підтвердження свого фахового рівня.

Приємно відзначити, що цей захід унікальний, адже в жодній з областей такого свята для журналістів не відбувається. Організаторами фестивалю є управління у справах преси та інформації облдержадміністрації за підтримки обласної організації Національної спілки журналістів України, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України та Асоціації регіональних засобів масової інформації.

Цьогорічне урочисте нагородження переможців свята шани журналістської праці відбулося 5 червня в Ніжинському драмтеатрі ім. М.М.Коцюбинського. Традиційно гостями фестивалю стали делегації колег із Республіки Білорусь та Російської Федерації. Учасники та гості протягом фестивального дня мали змогу відвідати картинну галерею та музей рідкісної книги Ніжинського державного університету, зустрітися з ректором та викладачами закладу, взяти участь в літературно-музичній композиції пам’яті Марка Бернеса, поспілкуватися, обмінятися думками та напрацюваннями.

Привітали учасників і гостей та нагородили переможців фестивалю «Золотий передзвін Придесення» голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник.

Звертаючись до журналістської громади, Володимир Хоменко зазначив, що регіональні засоби масової інформації – це дзеркальне відображення багатогранних економічних і соціальних процесів, що відбуваються в державі.

«Ми завжди уважно ставимося до повідомлень місцевої преси. І, можете не сумніватися, жодне критичне слово не залишається без відповідного реагування. Ми вдячні за об’єктивне висвітлення подій, яке допомагає приймати правильні, виважені рішення, забезпечує діалог між владою та людьми.

У такій конструктивній співпраці зацікавлені всі – і журналісти, і влада, і жителі нашої області», - підкреслив керівник області.

Володимир Хоменко також висловив сподівання на те, що поєднання досвіду та завзяття й надалі буде джерелом ідей для актуальних і неупереджених публікацій. А друковане слово завжди нестиме людям почуття оптимізму, прагнення до злагоди, впевненість у майбутньому.

Після урочистостей учасники фестивалю переглянули виставу про особливості журналістської професії, підготовлену артистами Ніжинського драмтеатру ім. М.М.Коцюбинського.

Ось і відлунали дзвони ХІІ Міжнародного фестивалю журналістів регіональних ЗМІ «Золотий передзвін Придесення», щоб наступного року знову зібрати та об’єднати всю дружню журналістську родину.

Цьогорічні переможці фестивалю:

1. Нестеренко Олексій Григорович – редактор Носівської районної газети «Носівські вісті».

2. Компанець Олена Іванівна – редактор Щорської районної газети «Промінь».

3. Білодід Валентина Олександрівна – директор радіоорганізації «Варвинське районне радіомовлення».

4. Левочко Наталія Олександрівна – ведуча програм відділу інформаційного мовлення Чернігівської ОДТРК.

5. Довбенко Олександр Анатолійович – провідний оператор Чернігівської ОДТРК.

6. Бойко Галина Петрівна – ведуча передачі «Музична крамниця» ТОВ ТРК «Галактика- Плюс», місто Прилуки.

7. Сак Вікторія Анатоліївна – директор КПТР «Прилуки».

8. Москаленко Михайло Андрійович – заступник редактора Борзнянської районної газети «Вісті Борзнянщини».

9. Мусієнко Ростислав Андрійович – старший кореспондент обласної газети «Деснянська правда».

10. Сіренко Аліна – журналіст обласної газети «Вісник Ч».

11. Гайдук Сергій Микитович – позаштатний кореспондент газети «Деснянка вільна».

12. Назаренко Олександр Васильович – редактор Менської районної газети «Наше слово».

13. Редакція Чернігівської міської газети «Чернігівські відомості».