back

На автодорогах Чернігівщини працюватимуть сучасні мобільні лабораторії з габаритно-ваговим контролем

27-12-2017 | 15:30

Відтепер бригади Управління Укртрансбезпеки у Чернігівській області можуть користуватися трьома новими мобільними лабораторіями з габаритно-ваговим контролем. Автомобілі їм передали сьогодні, 27 грудня, перший заступник голови Державної служби України з безпеки на транспорті В'ячеслав Дідківський разом із заступником голови Чернігівської облдержадміністрації Сергієм Сергієнком та головою обласної ради Ігорем Вдовенком.

Лабораторії облаштовані ваговими комплексами, спеціальними пристроями та сучасним обладнанням, що забезпечуватимуть контроль габаритів та ваги фур. Також за допомогою мобільних станцій можна контролювати, чи відповідає нормам час, проведений водієм у дорозі. Все це дозволить не лише забезпечити дотримання вимог законодавства, а й зменшить навантаження на автошляхи і запобігатиме руйнуванню існуючої дорожньої інфраструктури.

За словами В'ячеслава Дідківського, всього за кошти Єврокомісії для регіонів закуплено 78 мобільних пересувних лабораторій. Наступного року планується їх доукомплектація генераторами, зовнішнім освітленням, 4G-модулями, аби інспектори заповнювали електоронні протоколи та в онлайн-режимі передавали дані в центральний офіс Державної служби України з безпеки на транспорті. Це у свою чергу має зменшити корупційну складову та підвищить якість роботи.

Крім того, Сергій Сергієнко наголосив, що з 1 січня 2018 року дороги місцевого значення змінять балансоутримувача: замість Укравтодору ними будуть опікуватися облдержадміністрації. Тому збереження мережі автомобільних шляхів важливе для області.

 

 

 

За матеріалами відділу інформаційного забезпечення
 та зв'язків з громадськістю виконавчого
апарату Чернігівської обласної ради