back

Про тепло в домівках українців — напередодні новорічних свят

27-12-2017 | 14:00

Сьогодні, 27 грудня, на селекторній нараді Мінрегіону обговорювали питання сталого проходження опалювального сезону 2017-2018 року та стану розрахунків підприємств паливно-енергетичного комплексу за енергоносії.

 Як зазначив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк, поки зима доволі тепла, тож через температурний режим збоїв у роботі сфери не було. Однак, є інші нагальні питання, що потребують опрацювання, зокрема — рівень розрахунків за наданні послуги.

Також урядовець наголосив, що всі області на час новорічних свят мають забезпечити чергування на необхідних об’єктах.

Зауваження та пропозиції від профільних міністерств заслухали й заступник голови Чернігівської ОДА Серій Сергієнко, представники відповідних структурних підрозділів та теплогенеруючих підприємств.

Акцент — на своєчасності укладання договорів, максимальній оплаті, та вивченні механізму монетизації субсидії.

На сьогодні всі об’єкти житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу Чернігівщини працюють у штатному режимі. Подачу теплової енергії стовідсотково забезпечено до житлових будинків з централізованим опаленням та об’єктів соціальної сфери. Повністю погасити існуючу заборгованість поки неможливо, зокрема через відсутність фінансування підписаних протоколів по субсидіях.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з
громадськістю Чернігівської облдержадміністрації