back

Про підтримку сімей у громаді — на тематичному семінарі-тренінгу

22-12-2017 | 10:32

Два дні поспіль у Чернігові триває семінар-тренінг «Безпека і благополуччя дітей в контексті деінституціалізації інтернатних закладів», організований Міжнародною громадською організацією «Міжнародний центр розвитку і лідерства» та Регіональним Благодійним Фондом «Лайф» Інтернешнл» за підтримки Чернігівської ОДА.

Учасники заходу — представники органів та служб, дотичних до реалізації заходів Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей: служб у справах дітей, структурних підрозділів з питань освіти, охорони здоров’я, сім’ї, молоді та спорту, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також громадські активісти. Навчання проходять фахівці обласних структур, а також міста Чернігова та Чернігівського району. У планах на 2018 рік — організувати подібні семінари в усіх районах області.

Фахівці опрацьовують теоретичні аспекти процесу реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, основи організації системи підтримки сімей в громаді, ключові поняття системи охорони дитинства: «потреби дитини», «безпека дитини», «благополуччя дитини», «нехтування потребами дитини». Крім того, діляться власним досвідом роботи та обговорюють кроки поступового реформування системи інтернатних закладів.

Учора, 21 грудня, до семінару-тренінгу долучилася заступник голови ОДА Наталія Романова. Вона зауважила, що близько двох тисяч дітей області за заявами батьків нині виховуються в інтернатах системи освіти, охорони здоров’я та соціального захисту.

— У найближчі роки на зміну інтернатним формам утримання дітей має прийти розвинута система надання послуг та підтримки сімей з дітьми в громаді, за місцем проживання цих сімей та дітей. І це — першочергове завдання для всіх відповідальних служб, — зазначила посадовець.

 

Читати також: Реформа системи інституційного догляду та виховання дітей: спільні дії влади та громадськості

 

 

За матеріалами Служби у справах дітей
Чернігівської облдержадміністрації