back

Юридичним механізмам захисту агробізнесу навчали сільгоспвиробників Чернігівщини

21-12-2017 | 14:15

Невитребувані паї, відумерла спадщина, самовільне захоплення земельних ділянок, майнові сертифікати, корпоративна безпека та охорона аграрного підприємства – це далеко не повний перелік юридичних проблем, з якими стикається сучасний агровиробник.

Як розвивати та захищати свій бізнес – сільгосппідприємцям області розповіли фахівці Адвокатського об’єднання IMG Partners під час семінару, який відбувся в Чернігові сьогодні, 21 грудня.

Окрім товаровиробників, у заході взяли участь представники структурних підрозділів АПР облдержадміністрації та райдержадміністрацій.

Серед розглянутих питань – земельні, майнові та корпоративні аспекти розв’язання юридичних проблем у галузі сільгоспвиробництва.

Також учасників семінару вчили, як проводити всесторонню перевірку аграрного бізнесу (Due Diligence) для визначення ефективності агропідприємства та мінімізації ризиків, у тому числі рейдерських.

Далі мова йшла про особливості, умови та новації в законодавстві у сфері експорту сільськогосподарської продукції.

Крім того, в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА Олег Крапивний розповів про стан державної і обласної підтримки аграрного комплексу області в 2017 році та перспективи на 2018 рік.

Так, наступного року з обласного бюджету на розвиток сільського господарства планується виділити за Програмою фінансової підтримки органічного виробництва в Чернігівській області на 2016-2021 роки – 250 тисяч гривень; за Програмою передачі нетелей багатодітним сім’ям, які проживають у сільській місцевості Чернігівської області, на 2016-2020 роки – майже 1,2 мільйона гривень; за Програмою використання та охорони земель Чернігівської області на 2011-2020 роки – 90 тисяч гривень.

 

За інформацією Департаменту агропромислового
розвитку Чернігівської облдержадміністрації