back

Ще у двох населених пунктах області будуть генплани

20-12-2017 | 16:39

Генеральні плани та зонінги для сіл Івківці та Голубівка Прилуцького району рекомендовано до затвердження сьогодні, 20 грудня, під час засідання обласної архітектурно-містобудівної ради, яке провів начальник Управління містобудування та архітектури ОДА Олександр Дмитрюк. У представлених проектах передбачено, зокрема, будівництво житлового сектору, розвиток рекреаційної зони сіл, а також перепрофілювання недіючої ферми у Голубівці. У присутніх експертів були і зауваження: землі сільськогосподарського призначення мають бути враховані на перспективний розвиток громади, а відтак, правильно позначені у документах згідно правових норм.

Підтримку отримали і детальні плани територій земельних ділянок у Борзні: один за межами населеного пункту для будівництва складів під зернові (майже два гектари), другий — у межах міста для розміщення сушарки (близько 70 тисяч квадратних метрів) на території сільськогосподарського підприємства.

Крім того, на розгляд були винесені детальні плани територій земельних ділянок у Бахмачі для визначення нових меж доріг спільного користування (в районі ВАТ «Бахмачрайагрохім»), у Носівці — для будівництва котельні у школі № 5, у Корюківці — для житлової забудови, у Новгороді-Сіверському — для встановлення сушарки для дров, на території Вознесенської сільської ради Чернігівського району (Чернігів-Новоселівка) — для зміни цільового призначення земельної ділянки, аби можна було побудувати заправний комплекс. Усі проекти рекомендовано до затвердження із врахуванням конструктивних зауважень.

Також рекомендовано до затвердження і детальний план теплової електростанції з використанням біопалива у Городні.

Особливу увагу фахівців Олександр Дмитрюк звернув на врахування потреб осіб з інвалідністю при проектуванні будівництва нових будівель чи реконструкції діючих.

Читати також: Створення безбар’єрного середовища: мрії чи реальність?

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації