back

Комісія розглянула результати реалізації громадських проектів

20-12-2017 | 12:16

На що витрачали кошти обласного бюджету та яких результатів досягли – звітували інститути громадянського суспільства – переможці конкурсу громадських проектів 2017 року сьогодні, 20 грудня.

Загалом цьогоріч в рамках Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада» фінансову підтримку з обласного бюджету отримали п’ять громадських проектів.

Серед них – конкурсна пропозиція «Формування коректного та неупередженого ставлення до соціально вразливих верств населення через ЗМІ» Чернігівської міської громадської організації «Юридична клініка «Бона Менте», координатор проекту – Вероніка Рибак.

Проект спрямований на формування об’єктивного, коректного та неупередженого ставлення до соціально вразливих категорій громадян через якісні та юридично грамотні інформаційні повідомлення у регіональних ЗМІ.

Ще одну конкурсну пропозицію ініціювала громадська організація «Асоціація регіональних засобів масової інформації» – проект «Реформа комунальних ЗМІ: як розвивати місцеву газету?».

Його мета – забезпечити практичну, юридичну та організаційну підтримку комунальних друкованих ЗМІ області на ІІ етапі роздержавлення, зокрема в частині підвищення їх конкурентної спроможності.

«Літературні родинні читання «Словограй» – спільний проект громадських організацій «Центр «Апельсин» і «Центр новітніх ініціатив та комунікації», координатором якого виступила письменниця і громадська діячка з Ніжина Тетяна Винник.

У фестивалі взяли участь родини з Чернігівського, Менського, Куликівського, Городнянського, Прилуцького, Козелецького, Бобровицького, Сновського, Корюківського, Ніжинського, Борзнянського, Носівського районів та міста Ніжина, серед яких – кілька багатодітних.

Захід організований з метою запровадження традиції родинних читань та пропагування культурно-моральних цінностей через українське літературне слово.

Дослідження динаміки думки населення області щодо суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації в Чернігівській області протягом 2016-2017 років провели науковці Чернігівського національного технологічного університету Олександр Крук і Тамара Мазур спільно з Чернігівським осередком Всеукраїнської громадської організації «Ліга соціальних працівників України».

Проведене соцопитування є продовженням минулорічного проекту. У рамках його реалізації вивчалася думка мешканців Сіверщини щодо найбільш актуальних соціально-економічних і суспільно-політичних проблем у регіонах області. Зокрема, проведено порівняння з результатами опитування, здійсненого у жовтні минулого року, що дасть можливість проаналізувати зміни в оцінці населенням Чернігівщини суспільно-політичної і соціально-економічної ситуації. Крім того, дозволить представникам влади та громадянського суспільства оперативно реагувати на виклики часу.

Вдруге Міська громадська організація «Асоціація безперервної фахової освіти «АТЕНЕУМ» за підтримки інших інститутів громадянського суспільства провела обласний художній медіа-конкурс «Моя Україна – єдина країна!».

Проект спрямований на посилення патріотичного виховання молоді, а також пропагування ідеї цілісності та єдності країни.

За підсумками розгляду результатів проведеної роботи конкурсна комісія схвалила звіти інститутів громадянського суспільства та затвердила підсумкові висновки.

Усі розглянуті проекти виконані в повному обсязі – таке рішення прийняли члени комісії.Детальніше з інформацією про результати реалізації конкурсних пропозицій у 2017 року можна ознайомитись за посиланням.

Протокол №4
засідання конкурсної комісії Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації для розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу виконання (реалізації) програм (проектів, заходів) інститутів громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2017 році

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
 з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації