back

Учасникам АТО — про їх права, обов’язки та соціальний захист

19-12-2017 | 16:34

Понад 170 сторінок корисної інформації містить «Пам’ятка учасникам АТО», видана нещодавно за підтримки Чернігівської облдержадміністрації коштом обласного бюджету.

Пам’ятка розроблена ГО «Юридична сотня» спільно з фахівцями Міністерства соціальної політики, Міністерства оборони та Генерального Штабу Збройних Сил України, Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО. Адресована усім військовозобов’язаним, військовослужбовцям та ветеранам, вона інформує про їх права, обов’язки та соціальні гарантії. Поруч з роз’ясненнями положень законодавчих актів України там вміщено зразки рапортів, заяв, пояснень, які допоможуть захисникам України скористатися гарантованими державою правами.

З ініціативою такого видання до облдержадміністрації звернувся представник Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО в області Альберт Черешко. Її було схвалено та реалізовано в рамках виконання обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016 – 2010 роки. Наявність відповідних коштів (а це понад 11 тисяч гривень) забезпечила економія передбачених на виконання Програми фінансів, що стало можливим завдяки використанню електронної системи публічних закупівель ProZorro.

Як поінформував Альберт Черешко, на сьогодні книжки «Пам’ятка учасникам АТО» передані до Північного оперативного командування, розподілені між військовими частинами та військкоматами.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.