back

Аграрії Чернігівщини перевершили минулорічний рекорд врожаю

18-12-2017 | 15:41

На сьогодні сільгоспвиробники області зібрали майже 3,78 мільйона тонн зерна. Це на 40 тисяч тонн більше проти минулого року. Загалом обмолочено 658 тисяч гектарів, або 95 % від запланованого. Середня врожайність зернових і зернобобових культур перевищила 57 центнерів з гектара, що на 2 центнери більше минулорічного показника.

Найкращий врожай зібрали товаровиробники Бобровицького району – близько 420 тисяч тонн, Ічнянського – понад 320 тисяч тонн, Прилуцького – майже 320 тисяч тонн. Найвища врожайність у сільгосппідприємствах Бобровицького, Коропського, Ічнянського та Борзнянського районів – більше 70 центнерів з гектара, в господарствах Бахмаччини та Куликівщини цей показник перевищує 66 центнерів з гектара.

Наразі на Чернігівщині триває збір кукурудзи, якої з 348 тисяч гектарів (92 %) намолочено біля 2,6 мільйона тонн. Середня врожайність цієї культури – понад 73 центнери з гектара.

Моніторинг стану озимини показав, що майже 84 % озимих колосових культур знаходяться в доброму і задовільному стані, решта – слабкі та зріджені, посіви озимого ріпаку – 95 % та 5 % відповідно.

Читати також: Найкращий врожай зернових – на Бобровиччині

 

За інформацією Департаменту агропромислового
розвитку Чернігівської облдержадміністрації