back

На ПАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат» відкрито оновлені виробничі потужності

02-06-2012 | 10:13

1 червня в рамках проведення науково-практичної конференції «Розвиток переробної промисловості і сільськогосподарських підприємств: конкурентоспроможність продукції, добробут селян» на Ічнянському молочноконсервному комбінаті відкрито оновлені виробничі потужності: на виробництві запрацювала лінія з виробництва ультрапастеризованого молока та згущеного молока преміум-класу.

Обладнання для нової лінії виготовлене провідними виробниками Німеччини та Франції і не має аналогів в Україні. Його виробнича потужність дозволить комбінату щодоби переробляти 1,5 тисячі тонн молока і випускати 300 тонн високоякісної продукції. На початковому етапі роботи нова лінія перероблятиме близько 1000 тонн високоякісної сировини на добу. Підприємство заготовлятиме її у фермерських господарствах Чернігівщини за ціною близько 3 гривень за кілограм.

За останні роки на підприємстві було проведено 4 етапи реконструкції. Встановлено унікальне обладнання для випуску згущеного молока, запущено лінії з виготовлення ультрапастеризованого молока, звичайного та класу преміум.

Починаючи з 2007 року, у реконструкцію та модернізацію підприємство залучило понад 155 мільйонів гривень інвестицій - кредитів міжнародних банків. Упродовж 2012-2013 років воно планує залучити ще понад 170 мільйонів гривень. Завдяки реконструкції, обсяги виробництва продукції в ПАТ «Ічнянський молочноконсвервний комбінат» збільшено вшестеро. Кількість робочих місць розширено майже на 200. Відрахування до бюджету зростуть з 0,6 мільйона гривень у 2007 році до 7,45 мільйона гривень у 2012 році. На сьогодні це підприємств чи не єдине в Україні з такими потужними виробничими можливостями, один з найбільших вітчизняних виробників молочних консервів.

Символічну стрічку перерізали голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, президент УСПП Анатолій Кінах та президент групи компаній «Провіант» Валентин Запорощук.

«Відкриття цього виробництва для нас - як реперна точка, як маячок, який дає сигнал, що в Чернігівській області можна працювати, сигнал для інвестора, що сюди цікаво і безпечно вкладати капітал», - сказав на відкритті Володимир Хоменко та наголосив, що обласна державна адміністрація і в подальшому буде всіляко підтримувати і сприяти реалізації аналогічних проектів на території області.

Прес-служба облдержадміністрації