back

Європейська інтеграція: від столиці до місцевих громад

15-12-2017 | 17:32

Про те, як громадянське суспільство та ЗМІ мають діяти в умовах реалізації проєвропейських реформ, говорили з представниками ІГС з усіх куточків України на конференції в Чернігові.

Захід організований Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД) у співпраці з «Європейською правдою» за підтримки ЄС та у рамках проекту «Просування реформ в регіони».

—  Завдання проекту — зміцнити спроможність громадянського суспільства відстежувати, оцінювати вплив та підтримувати реформи, пов’язані з Угодою про асоціацію. Важливо підкріпити й знання ЗМІ в адвокації реалізації секторальних реформ. А починається все з досить простого, на перший погляд, — відкритості державних органів. У регіонах з цим складається по-різному. З отриманням інформації від Чернігівської ОДА проблем не виникало, — резюмує Ірина Коссе, координатор проекту «Просування реформ в регіони».

Участь в ініціативі від Чернігівщини наразі бере ГО «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень».

—  Таке спілкування дає можливість не лише проаналізувати власні напрацювання, а й вивчити досвід колег з інших регіонів. Більш глибоко зрозуміти реальні інформаційні потреби суспільства, — зазначив представник Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень Євген Романенко.

Протягом двох днів учасники заходу обговорювали галузеві регіональні аспекти євроінтеграції в Україні, аналізували роль громади у цьому процесі.

Варто зауважити, що найбільш цікаві проекти із зазначеної тематики отримають грантову підтримку.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікації з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації