back

На Чернігівщині пройшли шості «Розумовські зустрічі»

15-12-2017 | 17:13

Теоретики та практики в галузі державної служби, місцевого самоврядування, вітчизняні та закордонні науковці вшосте провели в Чернігові міжнародну конференцію «Розумовські зустрічі», аби обговорити шляхи підвищення професійного рівня державних службовців, досягнення реформи децентралізації тощо. Захід організований Сіверським центром післядипломної освіти спільно з Сіверським інститутом регіональних досліджень за підтримки Фонду Ганса Зайделя, сприяння Чернігівської ОДА та обласної ради.

Серед учасників конференції — перший заступник голови Нацдержслужби Володимир Купрій, керівник проекту Фонду Ганса Зайделя в Україні, Республіці Молдові та Румунії Даніель Зайберлінг, заступник керівника апарату облдержадміністрації Ірина Соломаха.

— Ідеї, які народжуються під час конференції, розкривають історичне минуле та майбутнє держави, а участь у ній великого кола інтелектуалів дозволить проводити реформи на дійсно високому професійному рівні, — зазначила Ірина Соломаха.

На цьогорічному зібранні говорили, зокрема, і про результати реалізації проекту «Сталий розвиток ОТГ, селищ, малих міст Чернігівської області».

Під час роботи пленарного та секційних засідань керівники місцевого самоврядування, науковці, викладачі та громадські діячі з Чернігівщини, інших областей України проводили історичні паралелі щодо процесів становлення інституцій державної влади та місцевого самоврядування на сучасному етапі з подіями сторічної давнини аж до витоків державності на українських землях загалом. Свої думки з приводу децентралізації в Україні висловили гості з Польщі та Німеччини.

Програма конференції також включала відвідини та ознайомлення з роботою Батуринської територіальної громади.

Напрацьовані матеріали увійдуть до п’ятого номера збірника наукових праць «Розумовські зустрічі».

 

 

За матеріалами Чернігівського центру перепідготовки та підвищення
кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого
самоврядування, державних підприємств, установ і організацій