back

Питання забезпечення стабільної роботи підприємств водопровідно-каналізаційного господарства області обговорили на нараді

01-06-2012 | 15:03

1 червня заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко провів нараду, на якій розглянули виконання в області законодавчих актів у сфері водопостачання та водовідведення. Учасники наради спільно проаналізували слабкі та сильні сторони в роботі водопровідно-каналізаційного господарства, окреслили комплекс необхідних заходів, спрямованих на вирішення проблемних питань.

Відкриваючи засідання, Віктор Геращенко зазначив, що під час останньої селекторної наради Мінрегіону України доручено на місцях акцентувати увагу на роботі водопровідно-каналізаційного господарства, передусім на якісних показниках води та запровадженні технологічного обліку. Тому в області особлива увага до роботи водопостачальних підприємств, насамперед тих, де є відхилення від нормативів якості питної води. Такі райони в першу чергу повинні готувати проекти в рамках державної програми «Питна вода України». Сьогодні вже затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 № 273 порядок використання бюджетних коштів, визначені критерії відбору проектів.

Не менш важливим є питання забезпечення технологічним обліком об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства. На разі по об’єктах водопостачання і водовідведення області рівень забезпеченості складає 59,1%, а середній по Україні 63 відсотки.

В.о. начальника головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації В’ячеслав Сальніков зупинився на вимогах законодавства при здійсненні господарської діяльності з водопостачання та водовідведення.

Про роботу в поточному році Державної екологічної інспекції в області та основні вимоги щодо отримання дозволів на спецводокористування та спеціальних дозволів на користування надрами присутніх поінформував начальник інспекції Леонід Бурковський. За його словами, відсутність спеціального дозволу на користування надрами – порушення, яке найчастіше виявляється під час перевірок.

Принагідно начальник відділу геології дочірнього підприємства «Водземпроект» Єгор Чорний ознайомив учасників наради з основними вимогами та етапами підготовки документів для отримання таких дозволів.

За результатами наради готується відповідне протокольне рішення.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації