back

На Чернігівщині дітям-сиротам нададуть соціальне житло

13-12-2017 | 12:16

Нові помешкання для 13 сиріт з міста Чернігова, Козелецького та Сосницького районів закуплять місцеві органи влади до кінця року.

Таке рішення вчора, 12 грудня, підтримала комісія щодо визначення об’єктів, на які буде спрямовано у поточному році субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації.

На придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Чернігівщині цьогоріч з державного бюджету виділено понад 5,7 мільйонів гривень. Відповідний Порядок та умови надання субвенції визначений постановою Уряду.

Так, в обласному центрі планується придбати три квартири, в яких житимуть 11 осіб вищевказаної категорії, серед них – дитина з інвалідністю.

Ще одна квартира буде куплена в селищі Козелець, а також житловий будинок у Сосницькому районі.

Наразі місцевими органами влади відібрані житлові об’єкти та сформовані пакети необхідних документів. Найближчим часом кошти субвенції будуть перераховані місцевим бюджетам для придбання житла.

– Прошу представників усіх задіяних соціальних служб та місцевих органів влади зробити все необхідне, аби діти могли отримати гарантовану допомогу від держави, – наголосила Наталія Романова.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації