back

Найкращий врожай зернових – на Бобровиччині

11-12-2017 | 15:36

Не зважаючи на погодні умови, сільгоспвиробники області продовжують збирати кукурудзу. На сьогодні з 335 тисяч гектарів (88 %) намолочено майже два з половиною мільйона тонн цієї культури, середня врожайність якої – біля 74 центнерів з гектара.

Загалом зернові та зернобобові культури зібрані з 645 тисяч гектарів (93 % прогнозованих обсягів). При цьому намолочено понад 3,7 мільйона тонн зерна, що на 260 тисяч тонн більше проти відповідної дати минулого року. Середня врожайність зернових вища минулорічної на півтора центнери з гектара і становить понад 57 центнерів з гектара.

Найбільший вал зерна мають товаровиробники Бобровицького району – майже 420 тисяч тонн, Ічнянського – більше 300 тисяч тонн, Прилуцького – близько 300 тисяч тонн. Найкращі якісні показники в сільгосппідприємствах Бобровицького, Борзнянського та Ічнянського районів, де середня врожайність перевищує 70 центнерів з гектара, в агрогосподарствах Бахмацького, Коропського та Куликівського – понад 66 центнерів з гектара.

На Чернігівщині завершили збирати соняшник, якого з майже 190 тисяч гектарів намолотили близько 460 тисяч тонн при середній врожайності більше 24 центнерів з гектара.

Читати також: На Чернігівщині завершується збиральна кампанія

 

За інформацією Департаменту агропромислового
розвитку Чернігівської облдержадміністрації