back

Святіший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відслужив щорічну літургію у Катерининському соборі

11-12-2017 | 08:46

Святіший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у неділю служив в кафедральному Катерининському соборі божественну літургію. Щороку він приїжджає до Чернігова саме на початку грудня, коли церква згадує про великомученицю Катерину.

Катерининська церква – особливий храм: в ньому прощалися із воїнами, які віддали свої життя за незалежність України, сюди за розрадою приходять люди, які втратили своїх дітей на війні. Катеринка є центром волонтерського руху. Тут моляться за Україну.

До участі у богослужінні, окрім представників духовенства Української Православної Церкви Київського Патріархату, вірян та громадськості, долучилися заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, голова обласної ради Ігор Вдовенко та Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

У своєму зверненні до чернігівських віруючих Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет наголосив,  що які б випробування не випадали на долю українців, вони будуть подолані. 

Після завершення богослужіння з нагоди 50-річного ювілею Патріарх вручив церковні нагороди колективу Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» та його директору Юрію Соболю. Також медаллю відзначено засновницю чернігівських Безкоштовних курсів української мови Людмилу Зіневич.

Подяку голови облдержадміністрації передано козацькій громаді кафедрального храму Чернігівської єпархії Київського патріархату.

 

За інформацією Чернігівської регіональної дирекції НСТУ "Сіверцентр"