back

Двоє переможців конкурсу кращих практик органів місцевого самоврядування – з Чернігівщини

04-12-2017 | 09:35

У Мінрегіоні визначили переможців щорічного конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування». 

— Проекти громад, що з року в рік подаються на конкурс, стають усе цікавішими і незвичними. Місцеве самоврядування, отримавши в ході децентралізації більше свободи, більше ресурсів, демонструє, що може підходити до проблем творчо і ефективно їх вирішувати, — про це сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода, виступаючи на підсумковій конференції конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2017 році.

Цьогоріч у рамках Конкурсу відзначено 29 органів місцевого самоврядування. Серед них – 10 об’єднаних територіальних громад, дві обласні ради, три районні ради, вісім міських, чотири сільські та дві селищні ради.

Так, за темою «Прозорість та підзвітність місцевого самоврядування» визначено 12 фіналістів. У номінації «Практики розвитку регіонів та громад, засновані на власних стратегіях та ресурсах» — 14 фіналістів. За напрямком «Співробітництво територіальних громад» — 3 фіналісти.

Нагадаємо, конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» проводиться щорічно з 2014 року. Загалом за чотири роки відзначено 108 практик.

З переліком переможців Конкурсу 2017 року можна ознайомитися за посиланням.

Серед переможців – представники Чернігівщини. Зокрема, у номінації «Прозорість та підзвітність місцевого самоврядування» спеціальна відзнака дісталась Куликівській районній раді за «Роль органу місцевого самоврядування в об’єднанні громади з метою забезпечення стабільного розвитку та процвітання території».

У номінації «Практики розвитку регіонів та громад, засновані на власних стратегіях та ресурсах» ІІІ місце – у Кіптівської сільської ради Козелецького району за «Інтегровану систему забезпечення соціальних послуг у Кіптівській об’єднаній територіальній громаді – взірець для наслідування».

 

За інформацією Міністерства регіонального
розвитку, будівництва та ЖКГ України