back

У Ніжинському дитячому будинку-інтернаті запрацювала підйомна платформа

01-12-2017 | 15:25

Вона дає змогу піднімати й опускати з поверху на поверх дітей на інвалідних візках. А таких у цьому закладі три десятки. Загалом же тут понад сотня вихованців із порушеннями фізичного й інтелектуального розвитку та з психічними розладами.

Ще на початку року з обласного бюджету було виділено на цю потребу 714 тисяч гривень і проведено тендер. Виграло львівське підприємство «УНІКАР-Авто», воно і змонтувало гідравлічний підіймач за цінами минулого року. Сама платформа – чеського виробництва. Реконструкція закладу продовжиться і наступного року.

Голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч 1-го грудня відвідав Ніжинський дитячий будинок-інтернат. Ознайомлення з матеріальною базою закладу він розпочав із огляду лікувально-трудової майстерні, кухні та швейної майстерні, а також сенсорної та реабілітаційної кімнат для дітей, житлових і побутових приміщень та їх облаштування.

Потім учасники робочого візиту голови ОДА зайшли до святково оформленого вестибюлю, де зібралися діти на візках, представники Ніжинської міської ради та інші гості. Директорка закладу Олена Гармаш, відкриваючи урочистий захід із нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, оголосила про введення в дію підіймача, запросила до слова голову обласної державної адміністрації Валерія Куліча і попросила його перерізати стрічку, що символізує запуск ліфтової платформи.

Діти також звернулися до гостей із вітальними словами і вручили їм подарунки, зроблені своїми руками. Гості перейшли до актової зали для продовження урочистого заходу, на який чекало близько 80 вихованців.

Голова обласної державної адміністрації вручив дітям на візках іграшки, солодощі, фрукти і сертифікат на 50 тисяч гривень. Решту подарунків Валерій Куліч передав вихователям для вручення їх усім дітям закладу.

Подальшу програму продовжили вихованці: вірші, танці, віночок українських пісень.

 

Прес-служба Чернігівської обласної державної адміністрації