back

Чернігівщина готується до ЗНО-2018

24-11-2017 | 14:15

Вступаючи до Коледжу економіки та технологій Чернігівського національного технологічного університету, студенти навіть подумати не могли, що державну підсумкову атестацію з української мови та літератури здаватимуть у формі зовнішнього незалежного оцінювання. І не тільки вони, а всі слухачі професійно-технічних, вищих навчальних закладів, які у 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту. Крім того, в наступному навчальному році додається ще один предмет на вибір — історія України чи математика.

Тож готуватися почали вже зараз: на Чернігівщині, як і в Україні загалом, проводять апробацію тестових завдань із зазначених дисциплін. Сьогодні ж, 24 листопада, свої знання з історії України перевіряли 15 студентів Коледжу економіки та технологій ЧНТУ. Результати вони дізнаються орієнтовно за три тижні.

Це новинка не тільки для студентів, а й для самих викладачів. Відтак, до навчального закладу завітали експерти Київського регіонального центру оцінювання якості освіти, аби розповісти про особливості проходження державної підсумкової атестації у 2018 році.

Варто зазначити, що ЗНО проводитиметься з 22 травня по 13 червня. Кожен зареєстрований учасник має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів (українська мова і література, історія України/математика, на вибір: біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька та французька мови). До речі, переклад тестів з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії здійснюватиметься кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами (із урахуванням реєстраційних даних). Серед змін, зокрема, новий формат тесту з іноземної мови — додається аудіювання.

 

 

Якщо студент тимчасово навчався закордоном і повернувся після проведення тестування, йому надається право пройти атестацію наступного року.

Результати ЗНО можуть бути оскаржені відповідно до чинного законодавства.

До того ж, керівники вишів мають сформувати картку навчального закладу на сайті Київського регіонального центру оцінювання якості освіти.

 

 

Відповіді на свої запитання студенти можуть отримати в Українському та Київському регіональному центрах оцінювання якості освіти.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації