back

Національно-патріотичне виховання: хороший темп — не привід збавляти оберти роботи

17-11-2017 | 12:35

На цьому наголосила заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова вчора, 16 листопада, під час чергового засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання.

Варто зазначити, що захід мав проводитися за участі представників Громадської ради при облдержадміністрації. У зв’язку з тим, що в цей же день збиралася і президія ГР, спільне засідання перенесли на грудень.

Перше, що обговорили присутні, — результати обласної патріотично-виховної програми «Війна, якої немає!». Своїми враженнями поділилися голова ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський та заступник начальника Управління освіти і науки ОДА Олена Соронович. Наталія Романова запропонувала зробити в навчальних закладах стінгазети, де б учні та студенти розмістили інформацію про свою участь у програмі.

Наталія Романова: «Впевнена, що заходи, які відбувалися більш ніж місяць у Чернігові, не залишили байдужим нікого. Особливо молодих людей. Підтвердження цьому — враження, якими вони так щиро діляться. Навіть пишуть листи до «Єдиної родини Чернігівщини». Проте позитивні результати повинні бути стимулом до підвищення ефективності нашої роботи».

Читати також: Завершення обласної патріотично-виховної програми «Війна, якої немає»: результати та враження

Жваву дискусію у членів Координаційної ради викликала програма заходу «Чернігівський майдан» на 20-21 листопада, приуроченого до Дня Гідності та Свободи. Ініціатори цієї акції — представники ГО «Центр “Апельсин”» — розповіли про заплановане, у тому числі проведення тематичного «круглого столу» та віче «Герої не вмирають». Крім того, координатор проекту «Безкоштовні курси української мови» в Чернігові Людмила Зіневич запропонувала організувати зустрічі з майданівцями, показ документальних фільмів.

Серед іншого обговорили основні напрями діяльності органів влади та громадських організацій щодо увіковічення пам’яті учасників бойових дій на території інших держав, учасників АТО, а також організації пошукової роботи. Аби кожний пам’ятник не залишився поза увагою, до роботи слід активно залучати об’єднанні територіальні громади — переконана Наталія Романова.

Не залишили поза увагою питання стосовно ліквідації телерадіокомпанії у Новгороді-Сіверському: НСТУ обіцяє створити корпункт, що адміністративно вважатиметься частиною Чернігівської філії. Тобто місцевий мовник не зникне, а навпаки — інформаційне поле регіону підсилиться якісним контентом, що вироблятиметься спільними зусиллями колективу корпункту в Новгороді-Сіверському та регіональної філії.

Директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш запросила членів Координаційної ради взяти участь у Всеукраїнському форумі «Координація через діалог», що проводитиме Міністерство молоді та спорту України 5-6 грудня у Вінниці.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації