back

Геннадій Зубко: Законопроект, що дозволяє громадам приєднуватися до міст обласного значення, прийнято за основу

17-11-2017 | 10:33

Прийняття парламентом за основу законопроекту № 6466 щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення дасть можливість рухатися і розвиватися країні, яка будує фундамент за рахунок створення нових громад. Ці громади мають повноваження, ресурси і найголовніше — відповідальність. Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

— Розблоковується процес формування спроможних територіальних громад навколо міст обласного значення. Закон прирівнює територіальні громади таких міст до спроможних ОТГ та запроваджує механізм добровільного приєднання до них, — зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Законопроект є суто технічним, адже виправляє помилку, допущену під час прийняття закону про добровільне приєднання громад, — не було враховано норму, що дозволяє приєднуватися громадам до міст обласного значення за спрощеною процедурою. Ця процедура, у тому числі, передбачає проведення виборів місцевих депутатів лише у громадах, що приєднуються.

Нагадаємо, ще в червні Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендував Парламенту прийняти законопроект № 6466 одразу за основу та в цілому.

 

За інформацією Міністерства регіонального
розвитку, будівництва та ЖКГ України