back

Про розподіл коштів ДФРР — на засіданні профільної конкурсної комісії

16-11-2017 | 17:49

Перше питання, яке розглянули сьогодні, 16 листопада, на засіданні регіональної конкурсної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів ДФРР — перерозподіл економії коштів Державного фонду регіонального розвитку, передбачених на 2017 рік. Головувала на заході в. о. першого заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко.

Понад 5,48 мільйона гривень зекономлені в результаті проведення тендерних процедур, а також через відсутність переможців по двох торгах.

Щоб встигнути вчасно освоїти зазначені кошти, вирішили спрямувати їх на проекти, затверджені раніше. Таким чином, члени комісії проголосували за перерозподіл 3,29 мільйона гривень на реалізацію проекту з оснащення обласного онкологічного диспансеру лінійним прискорювачем. Сам апарат вже придбано, наразі будується приміщення під нього, проте є нагальна потреба в коштах для закупівлі для медобладнання комплектуючих складових.

Читати також: У Чернігові збиратимуть кошти на устаткування для лінійного прискорювача

Понад 36,5 тисячі гривень спрямували на реконструкцію котельні для Костобобрівської загальноосвітньої школи Семенівського району, 216 тисяч гривень — на реконструкцію приміщення газової котельні для улаштування спортивного залу в селі Криски Коропського району, понад 1,9 мільйона гривень — на реконструкцію ЗНЗ № 11 в Чернігові.

Читати також: Затверджено остаточний перелік інвестиційних проектів регіонального розвитку

На засіданні говорили і про проекти ДФРР на 2018 рік. Відповідно до узагальнених даних на платформі Мінрегіону, наразі по Чернігівській області зареєстровано 422 інвестиційні програми та проекти на загальну заявлену суму близько 1,1 мільярда гривень. Вони знаходяться в стадії опрацювання регіональним адміністратором. До речі, сьогодні спливає останній термін заповнення необхідної заявки на онлайн-платформі.

Чергове засідання регіональної конкурсної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку відбудеться орієнтовно через два тижні — після опрацювання поданих проектів членами комісії. Тоді і будуть визначатися переможці конкурсу.

Як вже повідомлялося, відповідно до проекту Закону України «Про державний бюджет України на 2018 рік» на ДФРР закладено більше 8 мільярдів гривень. Ліміти по регіонах поки що не визначені.

Читати також: Ще можна подавати проекти на фінансування з ДФРР у 2018 році: термін продовжено

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації