back

«Територія душі»

26-05-2012 | 16:10

26 травня заступник голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Віктор Тканко взяв участь у відкритті цьогорічного арт-фестивалю «Територія душі - 4» у приміщенні музею сучасного мистецтва «Пласт-Арт» у Чернігові.

Від імені голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка він привітав учасників відкриття експозиції, побажав творчих сил для реалізації нових мистецьких задумів.

Ідейно-світоглядний та ціннісно-аксіологічний зміст заходу тематизовано у формулі «Україна в образотворчому мистецтві: природа, історія, культура, люди». Художньо-естетичною домінантою фестивалю є «сигнатура Спаса». До експозиції були запрошені художники, скульптори, графіки, хто у своїх художніх образах закарбовує історичну, родову пам'ять східно-слов'янських земель і народів, хто звертається до творчих портретів нашої сучасності, хто відтворює «культурну душу» давньослов'янських міст, в т.ч. древнього і вічно молодого Чернігова з його сакральними історико-архітектурними пам'ятками.

Час проведення арт-фестивалю дає можливість гостям футбольного чемпіонату «Євро — 2012» ознайомитись з «колисковою», «джерельною» землею Київської Русі і сучасним образотворчим мистецтвом цього древнього слов'янського краю, оспіваного в «Слові про Ігорів похід» і «Повісті временних літ» Нестора-літописця.

В експозиції представлено близько 150 творів 48-ми Українських митців. У фестивалі беруть участь такі відомі художники як Петро Бевза, Леонід Бернат, Олександр Дубовик, Володимир Іванов-Ахметов, Анатолій Криволап, Лариса Клюшкіна, Петро Лебединець, Олександр Левич, Аліна Максименко, Ольга Петрова, Ольга Соловйова, Анатолій Фурлет, Василь Юдін та ін. Автор проекту – Борис Дєдов, Заслужений діяч мистецтв України, фундатор, директор музею сучасного мистецтва «Пласт-Арт». Автор концепції - Володимир Личковах, доктор філософських наук, професор, голова Наглядової ради музею сучасного мистецтва «Пласт-Арт».

З виставковою експозицією можна ознайомитись до 27 червня 2012 р.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації