back

На Чернігівщині посилять боротьбу з нелегальними газозаправками

01-11-2017 | 15:05

Активізувати роботу щодо припинення незаконної діяльності з роздрібної реалізації скрапленого газу – таке завдання поставив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман перед центральними та місцевими органами влади.

Як боротися з нелегальними автомобільними газозаправками (АГЗП) в області – вирішували учасники наради, яку провів заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко сьогодні, 1 листопада.

В обговоренні взяли участь директор Департаменту ЖКГ та ПЕК ОДА Володимир Кривенко, а також керівники відповідних обласних контролюючих служб.

Окрім недобросовісної конкуренції на ринку, нелегальні АГЗП створюють загрози життю і здоров’ю людей та навколишньому природному середовищу. Ці пункти є об’єктами підвищеної небезпеки, оскільки розміщуються з порушеннями протипожежних, екологічних та інших технічних норм і стандартів, зокрема в деяких випадках – у безпосередній близькості до житлових будинків і громадських будівель. На цьому наголошували учасники наради.

За результатами обговорення вирішили створити робочу групу у складі представників органів влади та контролюючих служб для проведення перевірок діючих та попередження створення нових нелегальних АГЗП.

Наразі в області із залученням місцевих органів влади буде проведений моніторинг наявних газозаправних пунктів. Щодо тих, які діють нелегально або відкриті з порушенням норм чинного законодавства, проводитимуться перевірки. Власники та керівники таких АГЗП будуть притягнуті до відповідальності.

Крім того, для учасників газозаправного ринку готуються узагальнені вимоги до ведення їх діяльності, які будуть найближчим часом оприлюднені у регіональних ЗМІ та на офіційних сайтах місцевих органів влади.

Усі субєкти господарювання мають діяти виключно в законодавчому полі. Наше завдання – припинити незаконну торгівлю скрапленим газом на території області та притягнути до відповідальності порушників, які створюють загрози для населення і навколишнього середовища Чернігівщини, – наголосив Сергій Сергієнко.

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації