back

У Чернігівській області відпрацьовували дії у разі виникнення надзвичайної ситуації на арсеналах та базах зберігання озброєння Збройних сил України

28-10-2017 | 07:00

26 жовтня на Чернігівщині за участю керівництва ДСНС відбулися масштабні тренування органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту області та її ланок Ічнянського і Прилуцького районів у разі виникнення надзвичайної ситуації на території військової частини.

Перед початком тренувань відбувся спільний брифінг із керівниками структурних підрозділів Чернігівської облдержадміністрації та територіальних органів центральних органів виконавчої влади, під час якого Голова ДСНС Микола Чечоткін звернувся до учасників і наголосив на особистій відповідальності за виконання завдань щодо організації заходів безпеки на відповідній території.

«Я гадаю, що всім зрозуміла доцільність проведення цих тренувань з огляду на події останнього року. Це і Сватово, і Балаклія і недавній випадок на складах у Калинівці. Сьогодні наша головна мета - перевірити дієвість спланованих заходів і надати практику керівному складу на відповідній території щодо ефективних дій у разі виникнення загрози. Я прошу всіх присутніх взяти активну участь у проведенні наших навчань, уважно розібратися зі своїми обов'язками і в подальшому отримані знання та набуті навички використати у своїй діяльності», – зауважив Микола Чечоткін.

Після брифінгу учасники приступили до практичного етапу тренувань, а саме — здійснення заходів при виникненні пожежі на технічній території зберігання ракетно-артилерійських боєприпасів військової частини поблизу населеного пункту Дружба Ічнянського району області. За легендою, в зону можливого ураження потрапили 30 населених пунктів, в яких проживає понад 17 тисяч громадян.

Так, під час навчань органи управління і сили цивільного захисту відпрацювали заходи з оповіщення, евакуації, розміщення евакуйованого населення та забезпечення публічної (громадської) безпеки і порядку в евакуйованому населеному пункті Ічня.

Завершилися тренування підведенням підсумків за участю Голови ДСНС Миколи Чечоткіна та Голови Чернігівської облдержадміністрації Валерія Куліча.

Микола Чечоткін наголосив на необхідності доопрацювання керівниками плану заходів з урахуванням усіх проблемних питань, і головне — довести порядок дій у разі виникнення надзвичайної ситуації до кожного громадянина, який мешкає в зоні імовірного ураження.

«Говорити про ефективність спланованих заходів ми можемо лише тоді, коли кожен громадянин, що проживає у зоні небезпеки буде готовий до свідомих практичних дій при виникненні надзвичайної ситуації. Хочу нагадати, що головна мета нашої сьогоднішньої роботи, головна мета реформи місцевого самоврядування в цілому та реформи ДСНС – це зміна ставлення громадян до власної безпеки, зміна культури безпеки життєдіяльності нашого суспільства», – додав Голова Служби.

Нагадаємо, що на території військової частини, яка розташована в кількох кілометрах від райцентру Ічня знаходиться один з найбільших складів боєприпасів в Україні. Тож, усі навчальні цілі тренувань, а саме: вдосконалення злагодженості та оперативності в роботі, а також підвищення готовності до виконання заходів з евакуації населення із зони можливого ураження – мають практично відпрацьовуватися на постійній основі, аби гарантувати безпеку громадянам, що проживають у Чернігівській області.



До теми: «В області перевірять систему оповіщення населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій».



Прес-служба облдержадміністрації

за повідомленням прес-служби ДСНС України